Huvudsida
Företag
Kalevala Spirit
PRODUKTER
Kökshackare
Kockkniv
Svampknivar
Kräftknivar
Slidknivar
Överlevnadspaket för vandrare
Kontakt

SVAMPKNIVAR

I samband med min hobby svampplockning fick jag tanken om ett alternativ för en fabricerad svampkniv. Den andra hobbyn, knivar, ledde mig till finska naturen och äkta material. Under ett år lät jag tanken om svampkniven mogna; jag gjorde provningar, smidde olika slags blad och letade efter en enhet som skulle vara en fröjd för ögat.

Äntligen fann jag det! Rätt slags rostfritt blad, handtag av björk och borste av naturmaterial i änden. Varje kniv är en unik produkt - handgjord med skicklighet och genomarbetad med omsorg. Ytbehandling med fernissa och tjära garanterar handtagets hållfasthet och ger en doft från gamla tider.

Denna mönsterskyddade produkt har fått beröm och designen har vidsträckt noterats som lyckad. Det är skönt att ge en svampkniv som gåva och det är också skönt att få en.

Svampkniven har fått en "In the Spirit of Kalevala Finland" -certifiering, som är en garanti för hög kvalitet och för att de hör till den finska folkliga traditionen. Produkterna med Kalevala-spirit-certifieringen är finska produkter av hög kvalitet. De tillverkas av naturens råvaror med skicklighet och med respekt för traditioner.

Svampknivarna kan levereras tillsammans med en svampguide i pocketformat (WSOY 2003) och med en sk. björnklocka vars klang håller björnar borta. Också svampknivarna som affärsgåvor kan märkas på många olika sätt.

Hoppas att min svampkniv är tilltalande för dig också! Önskar dig avslappnande svamputflykter i den rena finska naturen.

Jarmo Raitanen


Klicka på bilden för att se den större.


2006

Klicka på bilden för att se den större.

Pris 50 €

Pris 50 €

Klicka på bilden för att se den större.


Pris 40 €

Svampkniv
Pris 35 €